Tandartsassistent (Se-n-Se)

7e jaar TA - opleidingsfilm
7 Tandartsassistent (TA)
uitroepteken

Instappen tijdens het schooljaar is mogelijk tot en met 30 september.
Contacteer ons voor de details.

 

In het specialisatiejaar (Se-n-Se) Tandartsassistentie (7TA) word je de medisch-technisch specialist die de tandarts ondersteunt. Je leert op één jaar al de knepen van het vak zonder overtollige ballast: patiënten onthalen, afspraken regelen, medische dossiers beheren, voorlichting geven en assisteren tijdens tandheelkundige behandelingen. Op onze campus verwerf je de nodige competenties en je volgt heel wat uren stage in de tandartspraktijk.

 

werkzekerheid 99%

 

Met het dalend aantal tandartsen in ons land en de groeiende vraag naar tandheelkundige verzorging, is ook de vraag naar gekwalificeerde tandartsassistenten sterk gegroeid.  Goede stagiairs krijgen regelmatig een contract aangeboden door de stageplaats.
En beslis je om nog verder te studeren binnen het hoger onderwijs, dan zal de ervaring die je opdeed binnen je Se-n-Se-jaar je vaak een stevige voorsprong geven, waardoor je slaagkansen sterk toenemen.
 

 

Jouw profiel

Je bent een ordelijk type en een geboren organisator. Je kan goed met mensen overweg en je werkt vlot in een team. Je bent discreet. Je hebt een grote belangstelling voor de medische wetenschappen.

Kan je je vinden in deze beschrijving? Dan is de opleiding tot tandartsassistent iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Om te kunnen starten in 7TA moet je in principe een diploma secundair onderwijs behaald hebben.
Hiervan zijn afwijkingen mogelijk maar daar is een gunstig advies van onze toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.

De lessentabel

TA = Tandartsassistent

 

7 TA
Toegepaste Wetenschappen
2
Toegepaste psychologie
3
Kantoortechnieken
1
Tandtechniek
16
stage tandtechnieken/kantoortechnieken
12

Tijdens je opleiding krijg je een doorgedreven opleiding in tandtechniek (instrumenten en apparatuur, tandheelkundige technieken en materialen e.d.). Daarnaast scholen we je in kantoortechnieken (organisatie secretariaat, agendabeheer e.d.). Het curriculum omvat als ondersteuning ook een basisvorming in wetenschappen en psychologie. En uiteraard leggen we een grote nadruk op praktijk en stage.

De kern van wat je leert kan je samenvatten in 5 punten:

  • omgaan met patiënten, collega’s en externen binnen de beroepssituatie.

  • assistenteren van de de tandarts/specialist.

  • hygiënisch en veilig werken met respect voor het milieu.

  • plannen, organiseren en administratieve taken uitvoeren.

  • met kennis van zaken handelen.

Deze richting vind je in

Campus Botaniek

Campus Botaniek (het vroegere Paramedisch Instituut) heeft al decennialang ervaring in paramedische opleidingen. Daardoor bieden onze professionals je de nodige omkadering om je studie tot een goed einde te brengen. En vergeet ten slotte niet dat je als student uiteraard ook kan genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze campus.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden bij onderwijs.vlaanderen.

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!