Persbericht - Corona Update - Infodagen gaan door

  • 12 maart 2020

"De infomomenten aanstaand weekend (op 13 en 14 maart) van Busleyden Atheneum gaan door, maar in een sterk afgeslankte versie. Geen workshops, geen activiteiten, geen leerlingen die rondleidingen verzorgen, enzovoort. Enkel het puur informatieve gedeelte blijft behouden", zegt Michèle Vervotte, coördinerend directeur secundair onderwijs van GO! scholengroep 5.

Michèle Vervotte: "Het infomoment van aanstaande weekend is hun enige moment dat plaatsvindt vóór 24 april, het moment waarop de mogelijkheid tot online aanmelden op https://aanmelden.school voor ouders wordt afgesloten. Als we de infodag van aanstaand weekend volledig zouden schrappen, dan ontnemen we ouders de mogelijkheid om zich goed te informeren over de studiemogelijkheden alvorens zich aan te melden op het digitale aanmeldsysteem. Daarom hebben we besloten alle rand- en groepsactiviteiten weg te laten, maar het informatieve luik wel te laten doorgaan. Tijdens de persoonlijke gesprekken zullen uiteraard alle voorzorgsmaatregelen zoals het niet-schudden van handen en het bewaren van voldoende fysieke afstand gerespecteerd worden."

Hiermee volgt GO! scholengroep 5 de adviezen van het departement Onderwijs op, maar zoekt daarbij naar een evenwicht tussen onderwijsinformatieplicht enerzijds en besmettingsgevaar Coranavirus anderzijds.

(N.v.d.r.: op onze campus voor Verpleegkunde in JETTE, waar we nauw samenwerken met EhB, gaat de infodag NIET door.)