Apotheekassistent (Se-n-Se)

3e graad FA + 7e jaar AP - opleidingsfilm

Een apotheek is meer dan een winkeltje. Het verschil zijn de mensen die er werken. Stuk voor stuk specialisten met een degelijke opleiding. En jij zou één van die specialisten kunnen zijn.

uitroepteken

Instappen tijdens het schooljaar is mogelijk tot en met 30 september.
Contacteer ons voor de details.

5, 6, 7 Farmaceutisch-Technisch Assistent, Apotheekassistent

Met de opleiding apotheekassistent behaal je in 1 schooljaar het studiegetuigschrift van Apotheekassistent waaraan de wettelijk erkende beroepstitel van Farmaceutisch-technisch assistent is gekoppeld. Opgelet! Se-n-Se Apotheekassistent is GEEN vervolgopleiding na 5 en 6 Farmaceutisch-technisch Assistent. Het is wel een manier om op 1 jaar, na het secundair onderwijs, je beroepstitel te behalen.

Na je studie heb je een brede waaier aan mogelijkheden in handen. Je kan als apotheekassistent aan de slag in de apotheek. Daar ben je de rechterhand van de apotheker en bestaat je taak onder andere uit het afleveren van geneesmiddelen, het verstrekken van de nodige raadgevingen, het bereiden van geneesmiddelen en administratieve taken. Je kan ook aan de slag in een ziekenhuisapotheek. Of wat dacht je van een job in de farmaceutische of cosmetische industrie?

Onze opleiding is helemaal op de praktijk afgestemd. Je krijgt specifieke vakken die je in je job als apotheekassistent zal nodig hebben: galenica (waar je tijdens de labo’s zelf geneesmiddelen bereidt), cosmetologie, farmacognosie (= farmaceutische plantkunde), farmacologie (=geneesmiddelenkennis), dieetleer, toxicologie, wetgeving, deontologie en tarificatie, communicatie en voorlichting, medische zorgverlening en een pakketje aan basiswetenschappen.

De stage is een héél belangrijk onderdeel van deze opleiding. Die geeft je de mogelijkheid om al het geleerde om te zetten in de praktijk. Voor het behalen van je diploma moet je minimum 300 uur stage doen in een voor het publiek opengestelde apotheek of ziekenhuisapotheek.

En uiteraard kan je genieten van de toffe sfeer en de uitstekende begeleiding van onze campus.

uitroepteken

Onze opleiding voldoet aan het Koninklijk Besluit van 5 februari 1997.

Opgelet! Sommige andere opleidingsinstituten bieden een opleiding apotheekassistent aan die NIET voldoet aan dit KB. Daar kan je dus de beroepstitel NIET behalen.

Jouw profiel

Je bezit een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Je kan ordelijk, stipt en hygiënisch werken. Je hebt een sterke interesse voor natuurwetenschappen in het algemeen en de medische wereld in het bijzonder. Je kan goed met mensen overweg. Dan word je beslist een goede apotheekassistent.

Jouw opleiding vooraf

Om te kunnen starten in 7AP moet je in principe een diploma secundair onderwijs behaald hebben.
Hiervan zijn afwijkingen mogelijk maar daar is een gunstig advies van onze toelatingsraad voor nodig. Eventueel vragen we je om eerst een toelatingsproef af te leggen.

Het spreekt vanzelf dat een goede basisvorming in de natuurwetenschappen een pluspunt is als je in 7AP start. Als je die niet hebt, kan je je vooraf   voorbereiden.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de toelatingsvoorwaarden bij onderwijs.vlaanderen.

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

De lessentabel

AP = Apotheekassistent

 

7 AP
Toegepaste fysica
1
Toegepaste chemie
2
Toegepaste biologie
2
Apotheek
15
Cosmetologie
1
Farmacognosie
1
Farmacologie
2
Toxicologie
1
Wetgeving, deontologie en tarificatie
1
Dieetleer
1
Galenica
8
Communicatie en voorlichting
1
Medische zorgverlening
1
Stage apotheek
10
Deze richting vind je in

Campus Botaniek

apotheekassistent is een erkend beroep

Wil je aan de slag als apotheekassistent? Dan MOET je, na je studie, eerst een erkenning aanvragen bij de Vlaamse overheid. Onze school doet voor jou die aanvraag als je afstudeert.