Over Campus Pitzemburg

campus pitzemburg

Op Campus Pitzemburg draait alles rond DENKEN. Hier gaan we vrij academisch te werk. Reflecteren, onderzoeken, kennis verwerven staan centraal. Als je voor deze campus kiest, mag het verwerken van abstracte theorieën en inzichten voor jou dus geen nachtmerrie zijn. In de eerste graad kan je kiezen voor Latijn of -als je meer houdt van wetenschap- voor STEM.

Je krijgt een brede algemene vorming die je prima voorbereidt op traditionele aso-richtingen zoals Latijn, Wetenschappen en Moderne Talen. Na het secundair onderwijs ligt dan een brede waaier van hogere en universitaire studies voor je open. Daar zal je zin voor kritisch denken zeker van pas komen. In Campus Pitzemburg geven we immers alle leerlingen (een) STEM.

 

Campus Pitzemburg is niet alleen een school, maar ook een gevoel. Eens Pitzemburger, altijd Pitzemburger. Met deze slogan sluiten we steevast en met instemming van alle afstuderende leerlingen onze proclamaties af.Jeroen Van der Auwera, oud-leerling en nu directeur van Campus Pitzemburg

 

 

profiel van BA

 

Bij Busleyden Atheneum bouwen we heel onze werking rond 4 kernopdrachten.

❖ FOCUS OP TALENT ❖ Busleyden Atheneum wil ELKE LEERLING BEGELEIDEN NAAR EEN STUDIETRAJECT DAT AANSLUIT BIJ ZIJN INTERESSES, MOGELIJKHEDEN EN TALENTEN.

❖ KLAAR VOOR JE TOEKOMST ❖ Elke leerling moet zo goed mogelijk en op maat van zijn mogelijkheden DE SCHOOL VERLATEN MET EEN DIPLOMA, EEN GETUIGSCHRIFT OF EEN KWALIFICATIE.

❖ ELKE STEM TELT ❖ Busleyden Atheneum heeft een cultuur waarin OVERLEG EN PARTICIPATIE heel belangrijk zijn.

❖ BEGELEIDING OP MAAT ❖ Busleyden Atheneum wil voor alle leerlingen EEN KRACHTIGE LEEROMGEVING. Daartoe hebben we EEN STERKE, LAAGDREMPELIGE LEERLINGENBEGELEIDING.

Lees meer over onze 4 kernopdrachten ⇨

 

Op Campus Pitzemburg word je gestimuleerd in het formuleren van een mening. Er kan vrijuit gediscussieerd worden over alle mogelijke maatschappelijke thema’s. Leerlingen krijgen hier de ruimte om te dromen, te denken, te reflecteren. Dat vind ik heel belangrijk.Ana, 6de leerjaar Latijn-wiskunde
pitzemburg_stem
SDG3_heartsaver
Campus Pitzemburg werkt aan Sustainable Development Goal 3

 

unesco en etwinning

 

Sustainable Development Goals