Nieuws van Busleyden Atheneum

 • 7 mei 2019
theater_podium_Caputsteen

PODIUMkunst @ Caputsteen

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Busleyden Atheneum campus Caputsteen een podiumvoorstelling voor en door leerlingen. Dit jaar brachten ze op donderdag 2 en vrijdag 3 mei ‘What the F*!’, een bewerkte versie van het theaterstuk ‘De wereld is ondertiteld’ van Gijsje Kooter.  
inzamelen_gsm_laptop
 • 3 april 2019

Wij zamelen oude gsm's en laptops in

Leerlingen van Busleyden Atheneum campus Zandpoort zijn ondernemers in de dop. Voor elke 50 gsm’s en 5 tablets die ze inzamelen en inleveren bij The Good Planet, krijgen ze in ruil een nieuwe computer. De actie loopt van 29 april tot en met 12 mei.   
Foto: David Legreve - Busleyden Atheneum campus Stassart doet mee aan de Week van de Vrijwilliger door de vrijwilligers van VZW De Keeting in de watten te leggen.
 • 26 februari 2019

Vrijwilligers worden verwend door Campus Stassart

De leerlingen uit de studierichtingen Restaurant-Keuken en Haarzorg van Busleyden Atheneum Campus Stassart leggen 26 vrijwilligers van VZW De Keeting in de watten. Ze doen dit in het kader van de Week van de Vrijwilliger.   
Campus Stassart Radio
 • 18 februari 2019

Leerlingen Campus Stassart beginnen eigen schoolradio

De leerlingen van het Busleyden Atheneum Campus Stassart starten met een eigen schoolradio. Een keer per maand draaien ze plaatjes vanuit een caravan op de speelplaats.
actief burgerschap woordenwolk
 • 3 april 2019

Dag van de actieve burger

Vandaag is het de Dag van de Actieve Burger. Meer dan 12.000 GO! leerlingen zetten actief burgerschap in de kijker en leveren zo een positieve bijdrage aan de samenleving.  
bol BA
 • 22 februari 2019

Pesten, dat kan niet!

Vrijdag 22 februari 2019 vond in Mechelen de prijsuitreiking plaats van de ‘Pesten, dat kan niet!’-wedstrijd 2019. Campus Caputsteen van het Busleyden Atheneum viel in de prijzen. “We ontvingen een cheque van € 500.
de_lage_drempel_vzw_logo
 • 11 februari 2019

Vormingsdag in De Lage Drempel

Leerlingen van Busleyden Atheneum Campus Zandpoort organiseerden een vormingsnamiddag in vzw De Lage Drempel in Mechelen. Dit is een sociale organisatie waar mensen-in-armoede en mensen-niet-in-armoede elkaar ontmoeten.
Socrowd Stassart
 • 2 april 2019

Help jij ons energie te besparen? Zeker doen!

BA Stassart voert een campagne om minstens 2500 euro in te zamelen via crowdfunding voor de start van energiebesparende maatregelen zoals nieuwe energiezuinige verlichting en dubbele beglazing.
OKANteam
 • 18 februari 2019

OKAN-team van Campus Stassart wint Keikopken

Het OKAN-team (Onthaalklas voor Anderstalige Nieuwkomers) van het GO! Busleyden Atheneum Campus Stassart ontving het Mechels Keikopken 2018. Het OKAN-team bestaat uit een tiental leerkrachten die momenteel lesgeven aan ongeveer zestig anderstalige nieuwkomers. GO!
Eetfestijn 2019
 • 8 januari 2019

Eetfestijn op 2 februari 2019

BA Campus Stassart wenst u en uw familie een fantastisch 2019! Op zaterdag 2 februari 2019 organiseren wij voor de 16de keer ons jaarlijks eetfestijn,