Een AED bij Campus Pitzemburg

  • 20 november 2017

Campus Pitzemburg krijgt binnenkort een Automatische Externe Defibrillator (AED). Die wordt geplaatst buiten aan de school dankzij een samenwerking met Heartsaver vzw.

Als UNESCO-school is de realisatie van Sustainable Development Goals (SDG, duurzame ontwikkelingsdoelen) één van de peilers van het pedagogisch project van Busleyden Athenuem | Campus Pitzemburg. In het kader van SDG3,
“Verzeker een goede gezondheid en promoot welzijn voor alle leeftijden”
, slaat Campus Pitzemburg de handen in elkaar met Heartsaver vzw. Deze organisatie zal via fundraising buiten aan de school een AED plaatsen zodat deze in geval van nood voor iedereen beschikbaar is. Op deze manier willen wij ons steentje bijdragen tot een HARTveilige schoolomgeving.

heartsaver

Een AED is een draagbaar toestel dat een elektrische schok aan het hart toedient bij levensbedreigende hartritmestoornissen. Iedereen mag en moet een AED-
toestel kunnen gebruiken. Een plotse hartstilstand is immers één van de grootste doodsoorzaken wereldwijd. Willen we de overlevingskansen van slachtoffers vergroten, dan is snel handelen de boodschap. Elke seconde telt.

Het AED-schoolproject van Heartsaver vzw wordt officieel ondersteund door het Ministerie van Onderwijs.