Alles over Campus Zandpoort

campus zandpoort

Op Campus Zandpoort draait alles rond ‘ondernemen’. Je leert er kansen zien, initiatief nemen, plannen en organiseren, kortom... ondernemen. Je maakt er kennis met de wereld van kopen en verkopen, reclame, boekhouding, budgetbeheer... Daarnaast dompelen we je onder in de nieuwste ICT- en multimediatoepassingen. Met onderwijs in ondernemerschap en informatietechnologie trek je de kaart van de toekomst.

In het eerste en tweede leerjaar kan je al onmiddellijk aan die toekomst beginnen door te kiezen voor onze seminaries Ondernemen & ICT of ICT & Multimedia. Zo ontdek je of je talent hebt voor ondernemerschap en ICT. Je bent tevens prima voorbereid als je in de tweede graad verder wil in een echte economische studierichting. 

schoolreglement
zandpoort

zandpoort vlajozandpoort vlajo

pogo word cloud

Busleyden Atheneum maakt deel uit van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We delen de grondbeginselen, de waarden en de algemene doelstellingen van het GO! Tot in onze diepste kern.

Ik wil zelfstandige worden zoals mijn mama. Een campus waar ondernemen centraal staat, was dus een logische keuze. Te weinig ondernemerschap in België? Dan zouden ze op onze campus eens moeten komen kijken!Kasper, 2de leerjaar Business & Economics

Op elke campus van het Busleyden Atheneum werken sterke leerlingenbegeleiders. Die waken over het algemeen welzijn van onze leerlingen. In samenwerking met het CLB.

Iedereen baas? Dat gaat wat ver. Maar Busleyden Atheneum heeft wel een cultuur waarin overleg heel belangrijk is. Naast de verplichte schoolraden hebben we ook leerlingenraden, ouderraden, lerarenraden en heel wat gespecialiseerde werkgroepen.

vier

Busleyden Atheneum vertrekt vanuit de vier kernopdrachten van onderwijs om haar algemeen geldende principes en waarden, die elk van de campussen onderschrijft, voorop te stellen. Die vier kernopdrachten zijn: talentenportfolio, leervermogen, kwalificatie, betrokkenheid.

Ik wou veel bijleren over computers en dat lukt aardig. Ik leer al in het eerste jaar programmeren.Jens, 1ste leerjaar ICT & Multimedia
aed in de sportzaal