Alles over Campus Stassart

campus stassart

Op Campus Stassart draait alles rond ‘doen’. Dit is de ideale leeromgeving voor jongeren die graag de handen uit de mouwen steken. Competentiegericht onderwijs, een boeiende mix van theorie en praktijk, werkplekleren en stages bereiden je prima voor op de arbeidsmarkt of het vervolgonderwijs.

In ons beroepsvoorbereidend leerjaar kan je kiezen voor haarzorg-verzorging-voeding, kantoor- verzorging-voeding of hotel-bakkerij-slagerij. Vanaf de tweede en derde graad is er zowel een tso- als bso-aanbod. Je groeit er door naar afstudeerrichtingen als haarstilist, specialiteitenrestaurant en veiligheidsberoepen. Aan Campus Stassart is ook een OnthaalKlas voor Anderstalige Nieuwkomers (OKAN)  verbonden.

schoolreglement
Op campus Stassart voel je je welkom en thuis. De leerkrachten maken tijd voor de leerlingen. En de leerstof wordt op een heel realistische en praktijkgerichte manier aangebracht.Abderrazzak, 4de leerjaar Kantoor
stassart
pogo word cloud

Busleyden Atheneum maakt deel uit van het GO! onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap. We delen de grondbeginselen, de waarden en de algemene doelstellingen van het GO! Tot in onze diepste kern.

We hebben enkele leuke vakken zoals recht en veiligheidstechnieken. Hierbij leren we echt praktisch over het beroep van een bewakingsagent. Van gastdocenten uit de sector krijgen we ook nuttige tips die later zeker van pas zullen komen!Kelly, 7de leerjaar Veiligheidsberoepen

Op elke campus van het Busleyden Atheneum werken sterke leerlingenbegeleiders. Die waken over het algemeen welzijn van onze leerlingen. In samenwerking met het CLB.

Iedereen baas? Dat gaat wat ver. Maar Busleyden Atheneum heeft wel een cultuur waarin overleg heel belangrijk is. Naast de verplichte schoolraden hebben we ook leerlingenraden, ouderraden, lerarenraden en heel wat gespecialiseerde werkgroepen.

vier

Busleyden Atheneum vertrekt vanuit de vier kernopdrachten van onderwijs om haar algemeen geldende principes en waarden, die elk van de campussen onderschrijft, voorop te stellen. Die vier kernopdrachten zijn: talentenportfolio, leervermogen, kwalificatie, betrokkenheid.

De interactie en gesprekken met de leerkrachten in Campus Stassart hebben een niet te onderschatten invloed gehad op mijn welbevinden op school en op mijn verdere ont- wikkeling als jongere.Younes El Yous , oud-leerling
Bio-esthetiek in derde graad Haarzorg

Onze afdeling haarzorg zet de deuren van het didactisch kapsalon voor je open. Voor dames en heren. Reservatie en/of verdere inlichtingen: bel  015 28 62 60.

Afdeling aan het werk tijdens gastronomische eetavond

Ons didactisch oefenrestaurant is open op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag telkens van 12:00 tot 14:30. Voor reservatie en/of verdere inlichtingen: bel  015 28 62 60.

musical 1418

Campus Stassart, dat is echt DOEN.

Onze leerlingen van de afdeling Haarzorg deden de herenkapsels voor de musical ‘14-’18 van Studio 100.

De leerlingen van de afdeling Restaurant-Keuken hadden een pop-up restaurant op het Voedingssalon.

De leerlingen van Jeugd- en Gehandicaptenzorg verzorgen al jaren de randanimatie van de Mentalympics op de Nekker. 

Onze afdelingen Business & Economics, Information Technology en Veiligheidsberoepen (je vindt ze in Campus Zandpoort) voeren geregeld opdrachten uit voor bedrijven.

Welkom in OKAN
OKAN | ONTHAALKLAS VOOR ANDERSTALIGE NIEUWKOMERS