Campus Pitzemburg en Mechelse organisaties maken samen school

  • 30 augustus 2021

Samen met Kazerne Dossin, Predikheren – bib Mechelen, het Hannah Arendt Instituut, Natuurpunt, Jeugd Rode Kruis, Welcome in Mechelen, JNM, Foodsavers, Hof van Egmont en Amai biedt campus Pitzemburg van het GO! Busleyden Atheneum een nieuw vak aan de leerlingen van het derde leerjaar.

De leerlingen zullen onder andere een podcast maken over duurzaamheid. Ze gaan op zoek naar diversiteit in de meme-cultuur. Ze maken een magazine over de democratie in een zelfgekozen land. De creatie van een kunstproject rond kobalt en duurzaamheid staat eveneens op het programma. En tot slot is er een reeks educatieve uitstapjes naar onder meer de Dossin-kazerne en het BELvuemuseum. Een andere opportuniteit die het seminarie de leerlingen biedt, is om tijdens het jaar als vrijwilliger aan de slag te gaan bij een van de Mechelse organisaties.

“De rode draad doorheen de opdrachten in co-creatie met de Mechelse organisaties, zijn de Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties. Als Unesco-school werken we dagelijks aan deze SDG’s die onze wereld tegen 2030 een betere plek moeten maken”, zegt Jeroen Van der Auwera, directeur van campus Pitzemburg.

 

pdf bestandpersbericht-GO!-Busleyden-Atheneum-campus-Pitzemburg-werkt-met-10-Mechelse-organisaties-nieuw-seminarie-uit.pdf (380 kB)