5 & 6 Kantoor

Tweede graad kantoor aan het werk in virtueel kantoor

De basiskennis verworven in de tweede graad wordt uitgebreid en je wordt opgeleid tot administratief medewerker.

In de opleiding Kantoor zijn organisatietalent, kunnen omgaan met bedrijfsgerelateerde  documenten en softwarepakketten (rekenblad, databank, tekstverwerking) belangrijke competenties.

Daarnaast worden ook jouw communicatieve vaardigheden (in 3 talen: Nederlands, Frans, Engels), kennis van boekhoudpakketten en economie aangescherpt.

Je maakt ook kennis met de logistiek via competentiegerichte opdrachten en het werken met het virtueel kantoor fvisem. Hier leer je goederen ontvangen, opslaan en verzendklaar maken in het magazijn en verzenden. Ook de voorraadadministratie is erg belangrijk hier.

Tijdens bedrijfsbezoeken, competentiegerichte opdrachten, de Geïntegreerde Proef in 6 Kantoor  en tijdens de stages kan je ook je theoretische kennis toetsen aan de realiteit.

Kantoor volgen, is meer dan opgeleid worden als een goede administratieve werkkracht. Iemand met een gedegen kantooropleiding is breed inzetbaar en kan vrijwel in elk bedrijf aan de slag. Vandaar dat in deze opleiding ingezet wordt op competentiegericht leren en talentontwikkeling. Na het volgen van een kantooropleiding, kan je als volwaardige administratieve kracht aan de slag.

Jouw profiel

Je doet graag praktisch werk op kantoor zoals: brieven typen, fotokopiëren, klasseren, klanten onthalen, telefonische oproepen behandelen, beheren van in- en uitgaande post, planningen opvolgen, …
Je kan afspraken naleven, werkt ordelijk en bent discreet en je kan nauwkeurig werken. Je werkt graag met de computer om steeds nieuwe pakketten aan te leren b.v. Word, Excel.

De logistieke wereld interesseert je!

Je gaat graag met mensen om en bent contactvaardig.
Je kan beleefd en vlot contact leggen aan de telefoon.
Je bent bereid om in vreemde talen te leren telefoneren.
Je wil je vlot en correct in het Nederlands, Frans en Engels leren uitdrukken (zowel mondeling als schriftelijk).

Jouw opleiding vooraf

5 Kantoor

De leerlingen die het tweede leerjaar van de tweede graad met vrucht hebben beëindigd. Leerlingen die niet uit het studiegebied Handel komen, zullen ernstige inspanningen moeten doen om tekorten in de (vreemde) talen en ICT-toepassingen bij te werken.

6 Kantoor

De leerlingen die het eerste jaar van de derde graad met vrucht hebben beëindigd.

Jouw keuzes nadien

Na het 6de jaar behalen de geslaagde leerlingen het attest van het secundair onderwijs en attest bedrijfsbeheer.

Je kan dan aan de slag als administratief medewerker, maar om meer kansen op de arbeidsmarkt te hebben raden we je toch aan om het 7de jaar kantooradministratie en gegevensbeheer te volgen in Campus Stassart.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?