5 & 6 Jeugd- & Gehandicaptenzorg

Afdeling JGZ: grime

Zie jij werken met jongeren wel zitten, ben jij de perfecte kracht voor een gezinsvervangend tehuis of droom jij van een opleiding logopedie, ergotherapie of maatschappelijk assistent, dan ben je aan het juiste adres.

In de afdeling Jeugd -en Gehandicaptenzorg stomen we je hiervoor klaar. Samen ontwikkelen we jouw sociaal gevoel tot een zinvol engagement door je onder te dompelen in beroepsgerichte pedagogiek, psychologie, orthopedagogiek en omgangskunde.

Je creativiteit kan je laten zien tijdens de boeiende expressielessen.
Dankzij deze vakken kan je optimaal presteren tijdens de verrijkende stages die loopt in scholen en instellingen.

Voorbereiding activiteit JGZ

Deze opleiding stroomt je klaar om onmiddellijk mee te kunnen draaien op de werkvloer, maar is zeker ook de ideale vooropleiding voor tal van vervolgopleidingen. Als je voor deze sector kiest, maak je ook kans om snel tewerkgesteld te worden.

Jouw profiel

Je hebt een groot empathisch vermogen en gaat graag met mensen om. Je bent creatief en expressief en kan probleemoplossend denken en handelen.  Je bent geduldig en hebt een sterk relativeringsvermogen. Je neemt je verantwoordelijkheid op.

Je bent assertief en durft op een positieve manier voor je mening en gevoelens uitkomen. Je staat wel open open voor opbouwende kritieken en je durft jezelf een spiegel voorhouden.
Je bent een teamplayer, plichtsbewust, behulpzaam, sociaal- en communicatief vaardig.

Jouw opleiding vooraf

Je het tweede leerjaar ASO of TSO met vrucht beëindigd. Je hebt de tweede graad BSO met vrucht beëindigd en je krijgt een gunstig advies van de toelatingsklassenraad.

Leerlingen, die Sociaal Technische Wetenschappen gevolgd hebben, hebben een mooie vooropleiding genoten, maar indien je een andere richting gevolgd heb, blijf je zeker ook nog voldoende slaagkansen behouden.

Jouw keuzes nadien

Na de opleiding kan je aan de slag als opvoeder. Je kan echter ook verder studeren aan het hoger onderwijs.  De keuzes die na de opleiding het meest voor de hand liggen zijn:

  • Studiegebied Sociaal agogisch werk:  (orthopedagogie, sociaal werk, assistent in de psychologie)
  • Studiegebied Gezondheidszorg:  (ergotherapie, logopedie, kinesitherapie, verpleegkunde)
  • Studiegebied Lerarenopleiding:  (kleuteronderwijs, lager onderwijs, secundair onderwijs)
  • Leergangen Sociale Promotie Hoger Onderwijs: (gezins- wetenschappen, sociale readaptatiewetenschappen, opvoeder opleiding in dienstverband)
Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?