5 & 6 Haarzorg

 

Bio-esthetiek in derde graad Haarzorg

De basiskennis verworven in de tweede graad wordt uitgebreid en je wordt opgeleid tot salonmedewerker of zelfstandige kapper.

In deze opleiding leer je zeker niet ‘iedereen over dezelfde kam scheren’. Niet alleen de technische kennis zoals goed hoofden wassen, knippen, kleuren en permanenten zetten is hier belangrijk. Ook het kunnen adviseren van je klant over welk kapsel het best bij haar/hem past, welke producten zij/hij best kan gebruiken en met raad en daad bijstaan wat een klant bij haarproblemen best wel en niet kan doen, wordt aangeleerd. Daarom maakt je kennis met de nieuwste technologieën en producten.

Als kapper moet je dus over een goede productkennis beschikken, goed met mensen kunnen omgaan, mentaal weerbaar zijn  en een flinke dosis commercieel talent tentoon spreiden. De kappersopleiding in BA Campus Stassart is een veelzijdige opleiding, die je in staat zal stellen om als volwaardig lid mee te draaien in een kappersteam of te werken als zelfstandige kapper.

Je oefent op oefenhoofden en vooral op zelf meegebrachte modellen. Tijdens de klantendienst leer je professionele kapsels creëren. Tijdens de praktijklessen in de school en tijdens de stages in bekende kapperszaken kan je al de aangeleerde vaardigheden omzetten in praktijk.

In het 5de jaar gebruik je al je verworven competenties tijdens de creatieve opdrachten van de vakoverschrijdende projecten (VOP).

In het 6de jaar Haarzorg gebruik je al je verworven competenties tijdens de creatieve opdrachten van de geïntegreerde proef.

Salon derde graad haarzorg

Als kapper kun je aan de slag bij verschillende kapperszaken. Er zijn kapsalons die gespecialiseerd zijn in heren-  of in dameskapsels, maar de meeste kapsalons zijn gemengd. Ook zijn er salons, die gespecialiseerd in bijvoorbeeld Braziliaans ontkrullen, het aanbrengen van extensions, … Deze opleiding zorgt er mede voor dat jij kan meedraaien in modegevoelige en trendy salons. Je kan een eigen zaak starten of ambulant kapper worden; in dat laatste geval ga je naar mensen toe om hun haar te verzorgen. 

Jouw profiel

Ben je dynamisch, creatief?
Hou je van mode?
Ga je graag om met mensen?
Wil jij gaan werken als zelfstandig uitbater van zowel een dames- als een herensalon of als volle gast of zelfstandig gerant in een kapsalon?
Dan ben je de geknipte persoon om kapper of kapster te worden.

Jouw opleiding vooraf

5 Haarzorg

De leerlingen die het tweede leerjaar van de tweede graad met vrucht hebben beëindigd. Als je geen vooropleiding haarzorg achter de rug hebt, heb je een hele achterstand opgebouwd. De praktijkleerkrachten zijn zeker bereid om samen met jou deze achterstand zo snel mogelijk weg te werken. Je zal met bescheiden opdrachten van start gaan, maar het is uiteraard de bedoeling dat je zo snel mogelijk grotere opdrachten aankan. Zonder interesse in de opleiding zal je de achterstand niet weggewerkt krijgen. Enkel waar een wil is, is een weg!

6 Haarzorg

De leerlingen die het eerste jaar van de derde graad met vrucht hebben beëindigd

Jouw keuzes nadien

Na de derde graad Haarzorg ben je klaar voor de arbeidsmarkt.  Kapper was een knelpuntberoep in 2014, werk verzekerd!

We raden je echter aan je opleiding verder te zetten in ons specialisatiejaar: 7 Haarstilist. Hier behaal je je diploma secundair onderwijs en je attest voor bedrijfsbeheer: zo heb je de mogelijkheid om later je eigen zaak op te starten of verder te studeren.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Stassart

Toch niet wat je zoekt?