5 & 6 Chemie

5 & 6 Chemie

De studierichting chemie is een technisch-wetenschappelijke  opleiding. Je grijp er alle kansen want ze is gericht op tewerkstelling én op doorstroming naar het hoger onderwijs. Met de richting Chemie kan je terecht in de chemische industrie, de voedingsindustrie, in laboratoria, bij gespecialiseerde diensten, ... Of een specialisatiejaar Procestechnieken? Apotheekassistent? Professionele Bachelor in de chemie? Allemaal mogelijk!

In deze studierichting ligt de nadruk op de studie van de wetenschapsvakken. Naast toegepaste chemie, komen ook toegepaste fysica, toegepaste biologie en voldoende wiskunde aan bod.

De toegepaste chemie is een uitstekende theoretische basisvorming in de algemene anorganische en organische chemie. De theoretische studie van de analysetechnieken, de fysico-elektrochemie die toegepast wordt en de chemische technologie komen ruim aan bod. Je krijgt van ons ook een belangrijk pakket laboratoriumoefeningen. Daarbij ontwikkel je de nodige vaardigheden en attitudes die nodig zijn voor tewerkstelling.

Een stage van twee weken aan het einde van de opleiding laat je toe je een beeld te vormen van de praktijk. En uiteraard kan je genieten van de toffe sfeer en de goede begeleiding van onze campus.

Jouw profiel

Jij bent niet bang van wat rekenwerk. Je houdt van natuurwetenschappen. Je werkt nauwkeurig. Kortom, je gebruikt je verstand én je handen. Dan is de studierichting Chemie iets voor jou.

Jouw opleiding vooraf

Techniek-Wetenschappen biedt de beste start voor deze studierichting. Ook Industriële wetenschappen en Sociale en Technische Wetenschappen of een wetenschappelijke ASO-richting biedt gemotiveerde leerlingen uit de tweede graad een voldoende voorbereiding.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

chemical plant

Chemie studeren? Waarom?

De problematiek waar onze planeet oplossingen moet voor zoeken is omvangrijk en ingewikkeld. Daarom moet er bijzonder hard aan creatief denken en innovatie gedaan worden. Om op alle gebieden onderzoek te doen, om producten te controleren, om in haar laboratoria te werken, heeft de chemische industrie jong talent nodig.

Maar even goed hebben we nood aan geschoolde chemisten en bekwame laboranten in de zorgsector en de life sciences.

chemie dna
Hier vind je deze opleiding

Campus Botaniek

Toch niet wat je zoekt?