3e jaar Biotechnieken (DA)

Biotechnieken

 

Biotechnieken is een technische opleiding voor leerlingen die vooral geïnteresseerd zijn in wetenschap en techniek.

Het is een studierichting met dubbele finaliteit (welke finaliteiten zijn er?) uit het studiedomein STEM. In deze opleiding bereiden we je voor op een  toekomstige job en op een opleiding tot professionele bachelor. Deze opleiding is minder abstract-theoretisch dan een doorstroomrichting. De klemtoon ligt meer op de toepassing van wetenschappelijke inzichten, zoals bijvoorbeeld labowerk biologie en (bio)chemie.

 

 

Wil je liever minder praktijk en meer theorie? Dan hebben we de studierichting Biotechnologische STEM-wetenschappen (D) voor jou.

 

 

wordcloud

 

 

fact sheet

 

Als je kiest voor deze studierichting, hou je van chemie, laboactiviteiten en biochemische processen. Je werkt graag nauwkeurig en je hebt oog voor detail. Je wil graag onderzoeken, analyseren en oplossingen zoeken voor problemen.

 


 

Je krijgt een brede algemene vorming met veel chemie en biologie. In tegenstelling tot de theoretische benadering in de studierichting Biotechnologische STEM-wetenschappen, staan in deze richting labowerk en andere praktische wetenschappelijke vaardigheden centraal. Verder ga je uitgebreid biochemische productieprocessen analyseren en krijg je wiskunde die je direct kan toepassen in een wetenschappelijke context.

 


 

Na het 4e jaar volg je bijvoorbeeld Biologische en Chemische Technieken.
Na het 6e jaar ga je werken of volg je een opleiding in biotechniek, gezondheidszorg, industriële wetenschappen, technologie (Chemie), onderwijs.

 

LESSENTABEL
Campus Botaniek | 2e graad Biotechnieken (DA)
3 BioTech 4 BioTech (vanaf 2022)
Nederlands
4 4
Frans
2 2
Engels
2 2
Wiskunde
3 3
Toegepaste Wiskunde
1 1
Informatica
1 1
Chemie
3 3
Labo Chemie
3 3
Grondstoffen en processen
4 4
Fysica
1 1
Biologie & Labo Biologie
2 2
Aardrijkskunde
1 1
Burgerschap
1 -
Economie
- 1
Geschiedenis
1 1
Godsdienst of zedenleer
2 2
Artistieke vorming
1 1
Lichamelijke opvoeding
2 2

Campus Botaniek