3 & 4 Wetenschappen

cCaput-wetenschappen_.jpg

Wetenschappen heeft een STEM-profiel. Een STEM-richting (Science, technics, engeneering en maths) biedt je heel veel kansen op de arbeidsmarkt. Het is een goede voorbereiding op wetenschappelijk georiënteerde richtingen in de derde graad. Wens je verder te gaan in wetenschappen of wiskunde in de derde graad omdat je later op de Hogeschool of universiteit ook in wetenschappen je verder wil bekwamen, dan is een richting met 5 uur wiskunde in de 2de graad een vereiste. Wetenchappers zijn broodnodig in onze maatschappij! 

Campus Pitzemburg

Wetenschappen is een ASO-richting waar de nadruk ligt op een groot pakket wiskunde (5 uur) en een brede waaier aan wetenschappelijke vakken, zoals chemie, fysica, biologie en aardrijkskunde. Drie lesuren mag je zelf invullen op basis van een talent dat je verder wil ontwikkelen. Ben je goed in talen dan kan je een extra seminarie talen volgen. Misschien is sport je beter op het lijf geschreven? Seminarie sport biedt je een brede waaier aan sporten aan en laat je kennis maken met minder bekende sporten. Voor elk wat wils. Is evenwel de computerwereld iets voor jou? Programmeer je graag of bouw je graag websites? Dan is het seminarie ICT en multimedia je op het lijf geschreven. In het seminarie Ondernemen wordt je via praktische modules ingewijd in de economische wereld. Maar denk je dat wetenschappen echt iets voor jou is en wens je je verder praktisch te bekwamen in een laboratorium en houd je van experimenten dan zal het seminarie STEM je zeker kunnen bekoren.

Campus Caputsteen

Binnen de wetenschappen leer je de natuurverschijnselen te verklaren, ga je zelf experimenteren en op onderzoek uit, zoek je naar oplossingen voor problemen en tracht je verklaringen te vinden voor wetenschappelijke fenomenen. 

We focussen op competentieontwikkeling: kritisch en creatief denken, nauwkeurig werken, verbanden leggen, observeren, structureren, experimenteren, rapporteren en zelfstandig werken komen in de lessen fysica, chemie, biologie, aardrijkskunde en wiskunde aan bod.

Binnen de vier lesuren Seminarie vrije ruimte wordt je eveneens uitgedaagd om je ICT-, communicatieve en organisatorische competenties verder te ontwikkelen. Je ondernemerschap kan je er verder ontplooien.

Jouw profiel

Je doet graag wiskunde. Je houdt van wetenschappen? Dan is deze richting zeker iets voor jou. Zeker in combinatie met de brede waaier aan seminaries kan je een programma op maat samenstellen waar je je draai kan in vinden.

Jouw opleiding vooraf

Eender welke optie die je hebt genoten in de eerste graad heeft je goed voorbereid op de richting wetenschappen. Een voorwaarde is wel dat je goede punten hebt behaald in wiskunde, wil je succesvol het zware pakket wiskunde onder de knie krijgen.

Mag jij starten? Wil je meer weten?

Niet zeker of je mag starten? Wil je meer weten over deze opleiding?

Raadpleeg de officiële toelatingsvoorwaarden!

Kom naar onze infodagen!

Contacteer ons en stel je vraag!

Hier vind je deze opleiding

Campus Caputsteen

Campus Pitzemburg

Toch niet wat je zoekt?