1e & 2e jaar | B-stroom

1B-gwp-botaniek

In een eerste leerjaar B zitten minder leerlingen dan in een A-klas. Hierdoor kunnen de leerkrachten meer rekening houden met jouw individuele vragen. De begeleiding is dus intensiever. De algemene vakken zitten vaak in PAV (project algemene vakken). Daarnaast ligt de klemtoon vooral op 'het praktisch bezig zijn’.

Als je slaagt in 1B, dan kan je naar 1A of naar 2B.

2B is het beroepsvoorbereidend jaar. Bij Busleyden Atheneum kies je in 2B lessen die mooi aansluiten bij onze opleidingen in de 2e graad BSO.

 

pad 1e graad

 

Busleyden Atheneum start met een uniek concept: 'Les(s) is More'. We breiden het lesprogramma uit met leerrijke activiteiten en praktijkervaring. Bijvoorbeeld rond ICT & multimedia, mens & gezondheid, ondernemen, kunst, mens & welzijn,.. Op die manier bieden we de leerlingen extra leerkansen. Zo kunnen ze hun competenties ontwikkelen. Extra leerinhoud dus, die de leerling nóg beter voorbereidt op vervolgstudie en de arbeidsmarkt.

In 2B met optie Hotel-Bakkerij-Slagerij zal je vaak met voedingsmiddelen werken. Daarom moet jouw huisarts een medisch attest voor je invullen.

pdf bestandMedisch attest (voeding) voor leerlingen (432 kB)